Press ESC to close

Kilo Vermeyi Engelleyen Hastalıklar

Sağlıklı bir kilo verme planı izliyorsunuz, diyetinizi, egzersizlerinize, stres yönetiminize ve uyku düzeninize dikkat ediyorsunuz ama yine de kilo veremiyorsanız kilo vermenizi engelleyen bir hastalığınız olabilir mi?

Peki tüm bunlara dikkat ettiğiniz halde kilo veremiyorsanız, sizlere kilo vermenizi engelleyebilecek bazı hastalıkları listeledik. Bu hastalıkları inceleyerek fikir edinebilirsiniz ancak yine de bir doktora görünmenizde, kan tahlili yaptırmanızda büyük yarar olacağını belirtmek istiyoruz.

Kilo Vermeyi Engelleyen Hastalıklar
Kilo Vermeyi Engelleyen Hastalıklar

Kilo Vermeyi Engelleyen Hastalıklar Nelerdir?

1.Enflamasyon ve hücresel hasar

Enflamasyon ve hücresel hasar
Enflamasyon ve hücresel hasar

Enflamasyon, enfeksiyonlarla savaşmak ve yaralanmaları iyileştirmek için vücudun temel bir işlevidir. Bununla birlikte kronik inflamasyon, reçeteli ilaçlar, sigara, hava kirliliği ve şeker, buğday ve süt ürünleri gibi belirli gıdalar gibi çevresel veya diyet faktörlerinin neden olabileceği tehlikeli bir sağlık durumudur. Kronik inflamasyon hücresel hasara yol açabilir ve bu da vücuttaki normal işleyişi bozar. Kilo kaybının gerçekleşmesi için hem iltihaplanma hem de hücresel hasarın ele alınması gerekir.

2.Hipotiroidizm

Hipotiroidizm
Hipotiroidizm

Tiroid bezi, vücuttaki süreçleri düzenleyen birkaç hormon üretir. Birçok insanda tiroid ya aşırı aktiftir (hipertiroidizm) ya da az aktiftir (hipotiroidizm). Tiroidiniz az çalışıyorsa, hücrelerin vücutta çalışmasını sağlamak için gerekli olan yeterli tiroid hormonu üretmiyor olabilir. Tiroidiniz yavaşlarsa, metabolizmanız da dahil olmak üzere her şey yavaşlar. Hipotiroidili kişilerin kilo vermesi çok zor olabilir. Ayrıca yorgunluk, uyuşukluk, konsantrasyon güçlüğü, depresyon, kas ağrısı ve şiddetli PMS yaşayabilirler.

3.Kronik stres ve depresyon

Kronik stres ve depresyon
Kronik stres ve depresyon

Stres , vücuttaki birçok süreci etkileyen kortizol olarak bilinen bir hormonun salınımını tetikler . Kronik stres, kaygı veya kederle yaşıyorsanız, sonuç genellikle yüksek, uzun süreli kortizol seviyeleridir ve bu da bağışıklık sistemi baskılanması, kan basıncının yükselmesi ve karın bölgesindeki yağlanmanın artması gibi sağlık sorunlarına yol açabilir. Kronik stres ve depresyon da sıklıkla duygusal yemeye yol açar ve bu da kilo alımına neden olur.

4.Cushing sendromu

Cushing sendromu
Cushing sendromu

Vücutta uzun süre yüksek kortizol seviyeleri, özellikle yüz ve üst vücutta kilo alımının yanı sıra akne, uyuşukluk, yüksek tansiyon, uyku sorunları ile karakterize olan Cushing Sendromuna da yol açabilir. Cushing Sendromu, özellikle 25 ila 40 yaş arasındaki kadınlarda, erkeklerden daha sık görülür.

5.Sendrom X

Sendrom X
Sendrom X

İnsülin direnciyle ilişkili gibi görünen bir grup sağlık durumunu ifade eden Sendrom X’ten muzdarip olanlar için kilo alımı genellikle kaçınılmazdır. Vücudunuz insüline iyi yanıt vermediğinde, metabolizmanızı kontrol etmeye yardımcı olanlar da dahil olmak üzere vücuttaki diğer hormonların işlevini etkiler.

6.Polikistik over sendromu (PCOS)

Polikistik over sendromu
Polikistik over sendromu

PCOS, hormonal bir dengesizliğin sonucudur. Belirtiler arasında akne, yüzde aşırı kıllanma, düzensiz adet dönemleri, saçlarda incelme, hamile kalmada zorluk ve açıklanamayan kilo alımı sayılabilir. PCOS için bir tedavi olmamasına rağmen, genellikle sağlıklı beslenme, egzersiz ve kilo yönetimi gibi yaşam tarzı faktörleri ile yönetilebilir. PCOS’u kontrol altında tutmak kısırlık, kalp hastalığı ve rahim kanseri riskini azaltmaya yardımcı olur.

7.Hormonal değişiklikler

Hormonal değişiklikler
Hormonal değişiklikler

Bir kadının hayatında hormonlarla ilgili değişmeyen tek şey, onların değişmesidir. Hormonal değişimin en kötü bilinen dönemlerinden üçü ergenlik, hamilelik ve menopozdur. Menopoz semptomları yaşıyorsanız, bu doğal hormonal değişiklikler fazla kilo vermenizi zorlaştırabilir.

Bu sorunlardan herhangi birini yaşıyorsanız, sağlık ve kilo yönetimi programınızın uygun tıbbi gözetime sahip olması önemlidir. Bunun için size en yakın hastaneye gidip detaylı bir tahlil yaptırmalı ve kilo vermenizi engelleyebilecek, neden olabilecek bir hastalığınızın olup olmadığını öğrenmelisiniz.

Kilo verememe hangi vitamin eksikliği
En çok yağ yakan içecekler
Spordan sonra yağ yakımını hızlandıran içecekler
Kilo verdiren antidepresan İsimleri
5 kilo vermek ekşi
4445545.com 4445545.net 4445545.org 444 55 45 444 55 45 444 55 45 444 55 45 444 55 45